Dr. Hasan Fındık

Hayatı Yenile..

Kimyasal Peeling Nedir?

Cildin yüzeyel tabakaların kontrollü ve yüzeysel bir şekilde soyulmasına neden olan bazı solüsyonların cilde uygulanmasıdır. Kimyasal peelingte kullanılan materyalin asit konsantrasyonu düşüktür. Bu peeling yöntemi ile derinin en üst tabakası uzaklaştırılır.

 

Kimyasal Peeling Nasıl Etki Eder?

Kimyasal peelingte resorsinol, glikolik asit, pirüvik asit, salisilik asit, laktik asit gibi meyve asitlerinden oluşan bir karışım cilt yüzeyine uygulanır. Bu sayede cilde donuk görünüm veren ölü hücreler temizlenerek sağlıklı hücrelerin gelişmesi ve yüzün canlanmasını sağlanır. Ayrıca cildi sıkılaştırarak yüzeysel çizgi ve kırışıklıklar da azaltılır.

 

İşlem sonrası normal günlük yaşama hemen dönülebilir. Cildin üst tabakasının soyulmasının ardından ortaya çıkan taze cilt güneşe karşı çok hassas olduğundan SPF 15 ve üzeri koruyucuların her 2 saatte bir tazelenmelidir.

Donuk ve cansız görünümlü cildin yenilenmesi

Ciltteki koyu renkli lekelerin tedavisi

Akne ve izlerinin tedavisi

İnce çizgi ve kırışıklıkların azaltılması

Peeling işlemi son derece kısa süren bir işlemdir. Deri yağlarından arındırıldıktan sonra seçilen peeling solüsyonuna ve uygulamanın derinliğine bağlı olmak üzere yüzde birkaç dakika bekletilen solüsyon nötralize edilir. İşlem sonrası iyileştirici, yatıştırıcı bir krem ve güneş koruyucu uygulanarak işlem sonlandırılır.

 

Cilt tipine ve ciltteki problemlerin cinsine göre değişmekle birlikte ortalama 1-2 haftada bir 6-8 seans önerilmektedir. Burada kullanılan kimyasal peelingin dozu, içeriğinin etkinliği de önemlidir. Her seansta cildin reaksiyonuna göre seans sayısı, konsantrasyon ve peelingin ciltte kalış süresi arttırılır.

 

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.